Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

1st Lunch Street Party & Beauforts

Μια εβδομάδα διάλειμμα από τις οθόνες των υπολογιστών και τα πληκτρολόγια είναι έτοιμα για νέες αναρτήσεις...


To πρώτο Lunch Street Party έγινε την περασμένη εβδομάδα με πολύ χρώμα και πολλά μποφόρ!
Το πρώτο LSP έδωσε μία πρώτη ιδέα στον κόσμο που γι' αυτό που σιγά-σιγά θα θέλαμε να ονομάζουμε φαγοπότι και κέφι στους δρόμους της Αθήνας.

Το μέρος:
Έγινε επίτηδες σε δρόμο και όχι στην εξοχή. Έγινε επίτηδες σε μια περιοχή όπως το Γκάζι. "Το παράδειγμα του Γκαζιού μας διδάσκει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος ανάπτυξης φέρνει την πόλη σε αδιέξοδο, καθώς τα τοπικά χαρακτηριστικά εξαλείφονται και οι μεγάλες ευκαιρίες  σπαταλούνται. Η ταυτότητα της πόλης ξεθωριάζει και οι επιλογές που προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της καθημερινά περιορίζονται". (κάντε κλικ εδώ να διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο από το metaxourgeio.wordpress)

Ο κόσμος:
Ήταν η πρώτη απόπειρα, έγινε μέσα στις γιορτές, είχε δαιμονισμένο αέρα κι όμως ήρθε αρκετός
κόσμος...γύρω στα 150-200 άτομα κάνανε τη βόλτα τους σε συνολικά 5 ώρες και το πιο σημαντικό είναι ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει σε πιο μαζικά (και μη) καλέσματα αργότερα.

Η μουσική:
Ευχαριστούμε πολύ το 360 που μας έδωσε ρεύμα και κάποια από τα απαραίτητα μηχανήματα, ευχαριστούμε πάρα πολύ τους Χανιώτες φίλους μας που ήρθανε και καλύψανε μουσικά το LSP. Τα παιδιά διοργανώνουν και το What Street Party των Χανίων και όχι μόνο. Ήταν οι Dynamons, Jimmy Jib και φίλοι.

Χείρα βοηθείας:
Οκ τι να πούμε για τον παραδοσιακό (αυστηρά ανδροκρατούμενο) καφενέ της γωνίας?! Ευχαριστούμε για την μεγάλη επιθυμία τους να βοηθήσουν, να δώσουν αρχικά ρεύμα, να τρέξουν να βρουν χαμένες μπαλαντέζες και φυσικά για τη παροχή του μπάνιου τους, του νερού και του κρασιού τους στον κόσμο. Στο τέλος τους "χαρίσαμε" και ένα ωραιότατο τραπέζι. Εθεάθη να πρωτοστατεί στο μαγαζί δυο μέρες μετά με ελληνικούς επάνω...
Για να κλείσουμε αυτό το κατάλογο ευχαριστιών...το Κ44 μας έδωσε ένα καλώδιο που μας βοήθησε πολύ...να 'στε καλά

Τα σκουπίδια:
Κανένα. Πέρα από κάποιες χαρτοπετσέτες που πήραν οι ξαφνικοί "ανεμοστρόβιλοι"!

Οι...δωρεές:
Βλέποντας ότι όλα σχεδόν τα αντικείμενα ήταν χειροποίητα σκαμνάκια/τραπέζια κτλ. μας δόθηκε ήδη η πρώτη δωρεά. Μια γενναία κούτα γεμάτη χρήσιμα αντικείμενα, ιδανικά για τα επόμενα Lunch Street Parties. Αν έχετε και εσείς αναδιπλούμενο τραπέζι/ καρέκλα που δε χρειάζεστε πια, ή κουζινικά αντικείμενα...σας περιμένουμε στο athensroads@yahoo.com

Τα σκυλιά - Τα παιδιά:
φέρτε κ' άλλα!!


Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ
Αν κάποιος έχει δικές του φώτο από το φαγοπότι, μπορεί να τις μοιραστεί μαζί μας στο athensroads@yahoo.com

Να περνάτε καλά παρακαλώ,
γειά