Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

2o Lunch Street Party


Πάρτε τάπερ, ποτά, παιχνίδια, όργανα, ποδήλατα, παιδιά, σκυλιά και 30 Μαΐου όλοι στη Γιατράκου για το 2ο Lunch Street Party!!!

Μη ξεχνάτε πως συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας και προσπαθούμε να φέρουμε σκαμπό ή καποιο αναδιπλούμενο τραπέζι/καρέκλα. Μία άλλη λύση είναι ψάθα και κάθεστε κάτω..

Προμηθευτείτε καπελάκι, βάλτε και λίγο αντηλιακό. Ο δρόμος δεν είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον ήλιο. Δε θα σκάσουμε...

Επίσης μη ξεχνάτε πιρουνάκι, χαρτοπετσέτες, ποτηράκια κτλ. Θα έχουμε φέρει και εμείς όσα δόθηκαν δωρεά στο προηγούμενο LSP

Θα υπάρχουν υλικά ώστε να γίνει μια συλλογική ζωγραφιά με ασβεστη/χρώμα στους τοίχους της αλάνας της γειτονιάς.

Θα φυτέψουμε...ΦΕΡΤΕ ΧΩΜΑ!!

Θα υπάρχει ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ αλλά δεν εντάξει δεν αρκεί για να χαρούν και όλοι οπότε φέρτε καμιά μπαλίτσα, κανένα σκάκι! Ο,τι θέλετε. Το στενό έχει χώρο.

Πολύ σημαντικό!!! Χρειαζόμαστε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν αμάξι. Σας παρακαλούμε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο athensroads@yahoo.com αν πιστεύετε πως μπορείτε να βοηθήσετε για λίγη ώρα είτε Σάββατο απόγευμα, είτε Κυριακή βραδάκι, είτε τέλος Δεύτερα απόγευμα. Αυτές οι διοργανώσεις χρειάζονται τη συμβολή όλων μας. Γίνεται προσπάθεια για κάτι συλλογικό και όχι για μια προσωποκεντρική διοργάνωση.

Tα decks θα διατηρηθούν σε σχετικά χαμηλή ένταση ώστε να μην ενοχληθεί η γειτονιά και θα τα φροντίσει ο κύριος Άλεξ Αφάνας. Πέραν τούτου θα παρακαλούσαμε τον δικό σας αυθορμητισμό να δώσει κέφι και ζωντάνια στον ήχο. Αρκεί η φωνή σας και όργανα...

"Ευμάρεια"


«Μέσα στους σκοτεινούς καιρούς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανάψουμε το φώς που έχουμε μέσα μας και να βρούμε και άλλους που έχουν ανάψει το δικό τους φώς»

Τα όρια της ελευθερίας των ανθρώπων στις μητροπόλεις έχουν στενέψει ασφυκτικά. Οι κινήσεις στους δημόσιους χώρους γίνονται γρήγορα, βιαστικά και αγχωτικά όταν υπάρχει η δυνατότητα και εκνευριστικά, όταν βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλο. Τυποποιημένες διαδικασίες, δουλειά-Σπίτι-Καναπές-TV και μέσο μεταφοράς-μαγαζί-διασκέδαση κονσέρβα και πάλι σπίτι, υποτιμώντας τους δρόμους, τα παγκάκια και τις πλατείες. Μια κοινωνική κρίση που υπάρχει χρόνια  που επισκιάζεται από μια σχετική οικονομική ευημερία. Τo τέλος μιας εποχής έχει φτάσει  και  φέρνει μαζί του  αλλαγές σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητας  των ανθρώπων. Κατά αυτό τον τρόπο οι ανάγκες των ανθρώπων ή θα ακολουθήσουν τον το δρόμο που έχουν χαράξει οι έχοντες την δύναμη ή θα αναζητηθούν νέες διεξόδους, ανακτώντας μονοί τους την κοινωνική συνοχή. Η λεγόμενη οικονομική κρίση μπορεί να ανοίξει τους δρόμους που είχε κλείσει η ευημερία με τις πολλές εικονικές προεκτάσεις. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο λοιπών κοινωνικών κινήσεων και κινημάτων σε δημόσιους χώρους και κτίρια, επανακτούμε για λίγο δημόσιους χώρους, τους διαμορφώνουμε, μοιραζόμαστε τα φαγητά μας, ακούμε μουσική , χορεύουμε και διασκεδάζουμε με τo δικό μας τρόπο. Εκφραζόμαστε και διαμορφώνουμε μια δικιά μας κατάσταση, βγάζοντας  λίγο από το φώς που έχουμε μέσα μας .

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Eτοιμασίες 2ου Lunch Street Party


Aκούτε?! Ξεκινήσαμε! Ήταν μια ζεστή Κυριακή αλλά το αντηλιακό και τα μποφόρ μας βοήθησαν αρκετά..
Εδώ είναι μερικές φώτο από αυτά που κατασκευάστηκαν...
Την άλλη Κυριακή 23/5 μία ακριβώς εβδομάδα πριν το Lunch Street Party στο Μεταξουργείο θα γίνει η δεύτερη συνάντηση προετοιμασίας.
Τί μπορείτε να κάνετε?
Να ρθείτε με ένα σκαμπό (αναδιπλούμενο τραπέζι, αναδιπλούμενη καρέκλα ή ο,τι έχετε εύκολο στη μεταφορά) ύπο μάλης και να μπείτε και εσείς στη διασκεδαστική διαδικασία της ζωγραφικής. Προφανώς θα πρέπει να είναι κάτι που δε θα θέλετε μετά να πάρετε πίσω.
Αν δεν έχετε σπίτι τίποτα τέτοιο μια ματιά στο δρόμο για μια-δυο μέρες όταν κινείστε έτσι και αλλιώς στη πόλη, θα σας αποζημιώσει σίγουρα με κάτι.
Αν πάλι δεν βρίσκετε τίποτα, προμηθευτείτε ένα κουτί με διάφανο βερνίκι ξύλου γιατί πολλές ώρες καλλιτεχνικής ανησυχίας(!!) κινδυνεύουν από τα νερά, κρασιά και σάλτσες στο φαγοπότι. Θα βερνικώσουμε λοιπόν αυτά που έχουμε ήδη φτιάξει και κατά προτίμηση οικολογικά...

Όλες οι πληροφορίες για το επικείμενο Lunch Street Party στις 30 Μάη στο Μεταξουργείο θα αναρτηθούν σύντομα μαζί με την αφίσα και φωτογραφίες.
Αυτή τη φορά σας περιμένουμε και με τα παιχνίδια σας.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Δημιουργική Κυριακή...ιζ μπακ!

Την ερχόμενη Κυριακή, 16/5 θα έχουμε την καθιερωμένη δημιουργική μας συνάντηση στο Ρουφ. Από τη 1 και μέτα ελάτε και φέρτε και τίποτα να τσιμπήσουμε αν θέλετε.
Έξω από τον αποθηκευτικό μας χώρο, Κωνσταντινουπόλεως 16, θα φέρουμε σκαμνιά, καρέκλες, τραπεζάκια, αντικείμενα που δε θέλουμε πια και θα τα ζωγραφίσουμε ώστε να χρησιμοποιηθούν στο Lunch Street Party τέλη Μαΐου.
Έχουμε αρκετά πινέλα και κάποια πλαστικά χρώματα.
Μπορείτε να φέρετε/χαρίσετε και άλλα χρήσιμα πράγματα όπως πιατικά, μαχαιροπίρουνα, ομπρέλα θαλάσσης και ο,τι άλλο πιστεύετε πως θα χρησίμευε σε ένα Lunch Street Party. Έστω και αν η αξία του δεν είναι τόσο χρηστική αλλά εικαστική. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες.

υγ. υπάρχουν καβάτζες με σκιά αλλά πάρτε και κανένα καπέλο...

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Big Lunch 2009, Bellenden, UKTo Big Lunch του 2009 στη Αγγλία ήταν η πρώτη τους απόπειρα. Έγινε ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα και συμμετείχαν 1000000 άνθρωποι. Γίνεται μια φορά το χρόνο και οργανώνεται πολύ καλά μέσω του site τους. Για τον Ιούλιο του 2010 έχουν δηλώσει συμμετοχή 9000000!!
Δείτε πληροφορίες εδώ

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Bikes DayΝα είμαστε όλοι εκεί με ποδήλατα, πατίνια, skates... ό,τι δε καίει βενζίνη και έχει ρόδες, ροδάκια...όσα να ΄ναι.
Για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για μια πιο ανθρώπινη ζωή...
Σας περιμένουμε...

για περισσότερες πληροφορίες καθώς και ραντεβού προσυγκεντρώσεων διαφόρων περιοχών κλικ εδώ: www.podilates.gr

Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Local event

EMERGENCY EXIT ATHENS: ΔΑΣΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2010
12:00 – 19:00
ένα οικο-πικνικ και μια πεζοπορία στο καμμένο δάσος που ξαναγεννιέται

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (μόνο πεζοί)
Σταθμος ΜΕΤΡΟ Χαλάνδρι
11:00 (το πρωί)

Τα EMERGENCY EXIT ATHENS είναι μια σειρά από συμμετοχικά events. Σκοπός τους η χαρτογράφηση και ανάδειξη της Αττικής γης πριν την καταστροφή της από το μοντερνιστικό τσιμεντοπάρτυ. Χώροι με την ίδια χρήση: φυσικό περιβάλλοv. Σε αυτά τα τοπία οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες προσπαθούν να δώσουν την δικιά τους εκδοχή του “ήχου της φύσης”.