Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Free cinema (Βέγγος στο πάρκο) & Brainstorming

Ένα ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο.
Στην καρδιά των Εξαρχείων, στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου.

 Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 9μ.μ. ταινία-έκπληξη με τον Θανάση Βέγγο. Μην τη χάσετε!

Θα προηγηθεί ένα LSP-Brainstorming. klik

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εμείς και οι Νόμοι

Επιτρέπουν οι ελληνικοί νόμοι τέτοιου είδους συναθροίσεις? 
Μα έχω το δικαίωμα επειδή εγώ το θέλω να βγω και να στήσω τραπέζια να φάω με γνωστούς και αγνώστους?
Έχω το δικαίωμα να παρέμβω σ' έναν δημόσιο χώρο και να τον τροποποιήσω- κατά τη γνώμη μου θετικά- ακόμη και αν ο δήμος το έχει παρατημένο χρόνια? 
Πως εφαρμόζεται η πιπίλα του σχολείου "Τα δικαιώμα σου σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων"?

Ανακατευτήκαμε μέσα στο χάος των νόμων..έτσι από περιέργεια. Τα αποτελέσματα θέλουν ακόμη σουλούπωμα.

Προς το παρόν παραθέτουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις που δανειζόμαστε από τον Αργεντινό γιατρό και ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι.

Τι ωφελεί να σκέφτομαι ελεύθερα αν δε μπορώ να δράσω?

Αν συμβιβαστώ μόνο με την ελευθερία της σκέψης, θα οδηγηθώ στο σημείο να μην έχω χώρο να ζήσω τη ζωή μου. Θα είναι σα να δημιουργώ ένα χώρο εικονικής πραγματικότητας με άπειρα "σαν να".
Η δράση μπορεί να αλλάξει την τοποθέτηση μας μέσα στον κόσμο. Μπορεί να μας εκπλήξει με το απρόβλεπτο, και αυτό με τη σειρά του να καταλήξει στην τροποποίηση αυτού που σκεφτόμαστε.

Η ελευθερία της σκέψης από μόνη της δεν οδηγεί πουθενά και δεν είναι μια ελευθερία για την οποία μπορείς να περηφανεύεσαι. Το σημαντικό στην άσκηση ελευθερίας έχει να κάνει με την πράξη, με την ελευθερία να κάνεις κάτι.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε πάντοτε ελεύθεροι να κάνουμε πράγματα που αποτελούν παραβίαση των κοινωνικών κανόνων. Και η κοινωνία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να τιμωρεί εκ των υστέρων ή να απειλεί εκ των προτέρων για τις συνέπειες που θα έχουμε αν επιλέξουμε αυτό που απαγορεύουν οι κανόνες

Ο καθένας μας θα εξετάσει αυτό που σκέφτεται, αυτό που θέλει και μπορεί, και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει. 

Έτσι, η μοναδική μας ελπίδα είναι να αφήνεται αυτή η απόφαση στην κρίση και την διάθεση καθε ατόμου.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Full moon feat South Cyclists



Τα πράγματα είναι σοβαρά!!!
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αυγουστιάτικη πανσέληνος της Τρίτης θα είναι η πρώτη της νέας χιλιετίας. Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι αυτή είναι η τελευταία επίσημη του 20ού αιώνα.

ΦΟΥΛ ΜOYN ΡΑΪΝΤ
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
21.00
Πλατεία Νέας Σμύρνης

palouki (απέναντι από alpha bank)

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος!
Αυτή η πανσέληνος δεν πρέπει να περάσει έτσι!

Η τελευταία αυγουστιάτικη ποδηλατοβόλτα υπό το φως της πανσελήνου!

ΡΑΪΝΤ ΓΙΟΡ ΜΠΑΪΚ ΕΝΤ ΤΖΟΙΝ ΑΣ!!!

http://podilatesnotia.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κοινωνικό Δίκτυο


"Τί είναι αυτό που προσδίδει σε όμαδες ατόμων με συγκεκριμένους σχηματισμούς την ικανότητα να κάνουν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα απ' ότι τα μεμονωμένα άτομα?
Θα πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα ανθρώπων. Μια ομάδα λοιπόν είναι δυνατόν να ορίζεται με βάση κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα (για παράδειγμα γυναίκες, δικηγόροι, δρομείς μεγάλων αποστάσεων) ή και με βάση το γεγονός ότι μπορούμε κυριολεκτικά να τη δείξουμε (εκείνοι εκεί οι άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά έξω από το ταχυδρομείο). Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ενώ είναι ένα σύνολο ατόμων, όπως και η ομάδα, παράλληλα είναι και κάτι πολύ περισσότερο: ένα συγκεκριμένο σύνολο συνδέσεων ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Αυτοί οι δεσμοί, και το ιδιαίτερο μοτίβο τους, είναι συχνά πολύ πιο σημαντικοί από τα ίδια τα άτομα. Επιτρέπουν στις ομάδες να κάνουν πράγματα τα οποία θα ήταν αδύνατα για ένα ασύνδετο σύνολο ατόμων."

Από το βιβλίο των Nicholas A. Christakis και James H. Fowler : "Συνδεδεμένοι"
Ο Νικόλας Χρηστάκης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ και συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με το Time στις εκατό προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη και με το Foreign Policy στο κατάλογο των εκατό πλέον σημαινόντων στοχαστών στο κόσμο. Ττο 2009 ανακηρύχθηκε ένας από τους είκοσι κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο.

Ο Τζέιμς Φόουλερ είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Η έρευνα του αφορά τα κοινωνικά δίκτυα.

Το βιβλίο διατίθεται σε ελληνικά βιβλιοπωλεία και στις τετρακόσιες σελίδες μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα...

Να περνάτε όμορφα

Τα νέα μας μετά τις παραλίες, σύντομα στα μάτια σας

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Στοιχεία ταυτότητας...ξανά

Κοιτώντας παλιές αναρτήσεις βρίσκουμε τα στοιχεία ταυτότητας του LSP.
H όλη προσπάθεια είναι φρέσκια και αν και έχει διαμορφώσει κάποια ταυτότητα δεν έχει καταφέρει να αποδόσει ακόμη όπως θα θέλαμε (εμείς οι λίγοι- προς το παρόν-που εμπλεκόμαστε περισσότερο με τη διοργάνωση).
Είναι κάτι που πιστεύουμε πως με τη συμμετοχή και τις ιδέες όλο και περισσότερων ατόμων θα αλλάξει σύντομα.

Με αφορμή ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Νέα" που αναφερόταν σε διάφορα πάρτυ στο δρόμο και ανάμεσα σε αυτά και στο "Lunch Street Party" θα θέλαμε να επαναλάβουμε κάτι.
Επιλέξαμε το όνομα μας ένα βράδυ πριν 8 μήνες σχεδόν, να είναι "Lunch Street Party" επειδή ήταν η ακριβής μετάφραση αυτού που τότε είχαμε στο νου μας. Ένα φαγοπότι-πάρτυ στο δρόμο.
Στο άρθρο ατυχώς αναφέρεται (το συμπέρασμα ήταν προφανώς του αρθρογράφου) πως είμαστε ο ακτιβιστικός διάδοχος του "What Street Party?".
Αδιαμφισβήτητα μοιάζουν τα ονόματα - με το "What Street Party?" να προηγείται κατά πολύ χρονικά σαν ιδέα και δράση - αλλά το "Lunch Street Party" από τα δυο άτομα που το σκέφτηκαν ένα βράδυ γυρνώντας στους αθηναϊκούς δρόμους δεν είχε ουδεμία πρόθεση να διαδεχτεί ή να αντικαταστήσει κάτι που υπήρξε.
Η δράση των δύο ομάδων διαφέρει απλά έχει μία κοινή βάση. Αξιοποίηση δημοσίου χώρου.


Αν θα σας ενδιέφερε να συζητήσουμε τί είναι το LSP  και τί θα θέλαμε να κάνουμε παραπάνω, αν έχετε εσείς κάποιες ιδέες, παρατηρήσεις ή να εισηγηθείτε θα μπορούσατε να μας επισκεφτείτε σε κάποια από τις συναντήσεις που κάνουμε ή να μας στείλετε mail  στο athensroads@yahoo.com.

Καλό καλοκαίρι
Να περνάτε όμορφα