Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ»


Μια ομάδα ανθρώπων από διάφορες συλλογικότητες και φορείς συστάθηκε μέσα από τον κοινό δρόμο της δράσης και της αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την τοπική κοινωνία.

Στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου, το τελευταίο διάστημα, το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο αφού η διακοπή χρηματοδότησης έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για 6 και πλέον μήνες και οι 267 πρόσφυγες που διαμένουν εκεί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, να παραμένουν χωρίς τροφοδοσία και σίτιση. Το γεγονός αυτό, που έχει αγγίξει τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, μας ώθησε να αναζητήσουμε κι άλλους τρόπους δράσης. 
"Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας προς το δρόμο της αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, απαραίτητα συστατικά για την στήριξη και επιβίωση κάθε κοινωνίας.

Καταλήξαμε έτσι στην απόφαση της διοργάνωσης ενός διήμερου φεστιβάλ, το οποίο και ονομάσαμε «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρίου» στο χώρο του Φοινικοδάσους το Σάββατο 30/06 και την Κυριακή 1/07/ 2012.

Την προσπάθειά μας υποστηρίζουν ο Δήμος Λαυρεωτικής, τοπικοί φορείς και εμπορικά καταστήματα, καθώς και καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και χοροί τοπικών και άλλων σχημάτων, συλλογική κουζίνα, παιδικά παιχνίδια, προβολές ντοκιμαντέρ, ανταλλακτικό παζάρι, θεατρικά, ντοκιμαντέρ και άλλα δρώμενα.

Μέσω αυτού του φεστιβάλ ευελπιστούμε να έρθουμε πιο κοντά με τους διαφορετικούς ανθρώπους και συλλογικότητες που αποτελούν τη Λαυρεωτική κοινωνία, να μάθουμε για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, να στηρίξουμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρεωτικής που αποτελεί ανάσα για τους επαγγελματίες και λύση για τους άνεργους που όλο και πληθαίνουν, να στηρίξουμε και κοινοποιήσουμε το πρόβλημα του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου με την ελπίδα της όσο το δυνατό πιο άμεσης επίλυσής του.

Θα μας έδινε ιδιαίτερη χαρά και τιμή και η δική σας συμμετοχή σε αυτή μας την προσπάθεια."

Περισσότερες πληροφορίες:

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Φαγοπότι Ψήφου Εμπιστοσύνης ΙΙ


Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κολωνός (χάρτης)
13.00 - 18.00


Πάλι εκλογές αυτοί?
Πάλι Κολωνό εμείς!

Φαγοπότι ρεφενέ και γλέντι ημέρας σε μια ακόμη ανεκμετάλλευτη πλατεία της Αθήνας


Φέρνω το σερβίτσιο μου, φέρνω φαγητό,

αν θέλω φέρνω μουσικό όργανο, παιχνίδι (να ρίξουμε καμιά πασούλα ε?),

παίρνω το παιδί, τη μαμά, τη γιαγιά, το σκυλί!



Με τη στήριξη των κατοίκων Κολωνού 

μαζευόμαστε και δίνουμε χρώμα στη γειτονιά ακόμη μια φορά.
Στ'ηνουμε το πρώτο φαγοπότι του καλοκαιριού!

Αν θέλετε να παρουσιάσετε κάποιο θεατρικό ή να παίξετε μουσική 
ο χώρος είναι πάντα ανοιχτός για όλους.



Αυτή την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του lunch street party, 
μαζεύουμε τρόφιμα για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο. 
Κυρίως χρειάζονται γάλα, κρέμες για μωρά, αλεύρι, λάδι (σπορέλαιο), αλάτι και επίσης πάνες για μωρά, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν.



Από τις 21 Μαϊου οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, 
βρίσκονται σε απεργία, γιατί δεν έχουν πληρωθεί 6 μήνες, με αποτέλεσμα 
να έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση των μεταναστών.


Να πούμε για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.