Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πικ Νικ Urban Festival 2012

Στην καρδιά της πόλης στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά ένα μεγάλο αστικό Πικ Νικ με Συναυλίες και Θερινό Σινεμά να συνοδεύουν την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού...





Με οδηγό αλλά και την εμπειρία από το επιτυχημένο μοντέλο «Sala Monjuic» της Βαρκελώνης, το ΠΙΚ ΝΙΚ urban festival, στα πλαίσια της δράσης «Μουσικές στα μνημεία της Θεσσαλονίκης» του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα μοναδικό γεγονός στο χώρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, τοποθετώντας την έτσι στο χάρτη με τα μνημεία που φιλοξενούν ξεχωριστά πολιτιστικά γεγονότα.  

Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου αστικού ΠΙΚΝΙΚ, το οποίο θα συνοδεύεται αφενός από ζωντανές συναυλίες ανερχόμενων μουσικών σχημάτων της πόλης και αφετέρου από προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο ειδικά διαμορφωμένο θερινό σινεμά.  

Η υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου σχεδίου, για πρώτη φορά μέσα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία αναβίωσης της χρήσης που είχε ο χώρος της αγοράς για τους πολίτες της, δηλαδή της συνάθροισης, της συναναστροφής και της κοινωνικοποίησης. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να επισκεφτεί έναν αρχαιολογικό χώρο για ψυχαγωγικούς πλέον σκοπούς και να επαναπροσδιορίσει τη γνωστική αλλά κυρίως τη βιωματική του σχέση με το ιστορικό παρελθόν της πόλης.  

Πιστεύοντας ότι σε περιόδους κρίσης οι παρέες και οι συνεργασίες είναι αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες σε πράξεις, εμείς πρώτα ως παρέα και μετά ως Parenthesis μαζί με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς σας προσκαλούμε στο Πικ Νικ urban festival 2012 στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά να μοιραστούμε φαγητό, μελωδίες και εικόνες κάτω από τον ανοιχτό ουρανό. Από εσάς περιμένουμε να φέρετε λίγη από τη νοσταλγική σας διάθεση, τους φίλους σας και το «καλαθάκι» του ΠΙΚ ΝΙΚ.  

Σι γιου δερ!!

more