Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Walkmobile on air

Η πρώτη προσπάθεια έγινε και καταλάβαμε πως ΔΕ θα φτιάξουμε το walkmobile*!
Ήταν λίγο παραπάνω λυγερόκορμο απ'ότι το θέλαμε! 
Παραθέτουμε και φωτογραφίες. (γιατί δε ντρεπόμαστε!)



Ράβε ξήλωνε άκρη δε βγάλαμε!
Στη δεύτερη προσπάθεια έλα και βάλε ένα χεράκι!
Γουόρκσχιοπ τούτο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου του 2011 στις 17.00-19.00 
(Kωνσταντινουπόλεως 16, Γκάζι)

Πρότασή μας για υλικά: 
2 κομάτια των 3 μέτρων ελαφρύ ξύλο (πηχάκι ή κάτι αντίστοιχο)
3 κομμάτια 1,5 μέτρου

Φέρτα και το φτιάχνουμε παρέα!
Αν έχεις άλλη ιδέα για υλικά άφησε σχόλιο και φέρ'τα!
Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως!

Τσεπέτο


Τα walkmobile* θα βγουν στους δρόμους την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εβδομάδα κινητικότητας και θα καταλήξουν στην Πανεπιστημίου.
Το ραντεβού θα δοθεί μέσω του blog. 
Mείνετε συντονισμένοι!

*Είναι ένα «εργαλείο περπατήματος» (gehzeug στα γερμανικά) που επινόησε ο εξαίρετος καθηγητής Hermann Knoflacher στη δεκαετία του '70 για να δείξει την ανοησία τού να καταλαμβάνει ένας άνθρωπος τόσο χώρο σε μια πόλη -όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα-, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αυτό αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά. Ο Knoflacher άρχισε να πηγαίνει σε συναντήσεις με πολιτικούς κτλ. με αυτό το «όχημα» για να θέσει το ζήτημα, ενώ μετά από λίγο ξεκίνησαν και οι πρώτες διαδηλώσεις με "Walkmobiles".






1 σχόλιο:

  1. Για να φτιάξεις κάτι τόσο μεγάλο (1,5x3m) χρειάζεται υλικό ελαφρύ αλλά ανθεκτικό (να μη λυγίζει και να μη σπάει).
    Τα ξερά καλάμια είναι το καλύτερο και μετά έρχονται όλοι οι τεχνητοί σωλήνες. Διαλέξτε κάποιον με καλή σχέση βάρους-σκληρότητας-ανθεκτικότητας.
    Τα πηχάκια των ξυλουργών είναι μια άλλη λύση, αλλά τα απλά είναι από μαλακό ξύλο (λεύκας) και δεν έχουν αντοχή, ιδίως τα μεγάλα κομμάτια. Επιπλέον έχουν και σχίζες που μπαίνουν στα χέρια.
    Προτιμήστε αυτά που έχουν προφίλ 1/4 του κύκλου ή εκείνα που πουλούν για καβίλιες (με ραβδώσεις) γιατί είναι από σκληρότερα ξύλα.
    Καλά είναι επίσης και τα προφίλ αλουμινίου, αλλά μόνο αν έχετε περισσέματα που μπορείτε να ενώσετε, αλλιώς είναι πολύ ακριβά.
    Οι βέργες των σκηνών τύπου ιγκλού θα ήταν μια καλή λύση, γιατί διπλώνουν και μεταφέρονται εύκολα, αλλά υποψιάζομαι πως είναι πολύ ευλύγιστες για να σχηματίσουν ένα σταθερό πλαίσιο.
    Οι ενώσεις μπορούν να γίνουν πολύ απλά με σπάγγο ή μπόλικη κολλητική ταινία.
    Οι ασπροκόκκινες προειδοποιητικές ταινίες (που χρησιμοποιεί ο εφευρέτης και οι διαδηλωτές στις φωτογραφίες) δεν είναι για στερέωση, αλλά για να κάνουν το πλαίσιο πιο ορατό. Δεν είναι απαραίτητο δομικό στοιχείο.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή