Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Στοιχεία ταυτότητας...ξανά

Κοιτώντας παλιές αναρτήσεις βρίσκουμε τα στοιχεία ταυτότητας του LSP.
H όλη προσπάθεια είναι φρέσκια και αν και έχει διαμορφώσει κάποια ταυτότητα δεν έχει καταφέρει να αποδόσει ακόμη όπως θα θέλαμε (εμείς οι λίγοι- προς το παρόν-που εμπλεκόμαστε περισσότερο με τη διοργάνωση).
Είναι κάτι που πιστεύουμε πως με τη συμμετοχή και τις ιδέες όλο και περισσότερων ατόμων θα αλλάξει σύντομα.

Με αφορμή ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Νέα" που αναφερόταν σε διάφορα πάρτυ στο δρόμο και ανάμεσα σε αυτά και στο "Lunch Street Party" θα θέλαμε να επαναλάβουμε κάτι.
Επιλέξαμε το όνομα μας ένα βράδυ πριν 8 μήνες σχεδόν, να είναι "Lunch Street Party" επειδή ήταν η ακριβής μετάφραση αυτού που τότε είχαμε στο νου μας. Ένα φαγοπότι-πάρτυ στο δρόμο.
Στο άρθρο ατυχώς αναφέρεται (το συμπέρασμα ήταν προφανώς του αρθρογράφου) πως είμαστε ο ακτιβιστικός διάδοχος του "What Street Party?".
Αδιαμφισβήτητα μοιάζουν τα ονόματα - με το "What Street Party?" να προηγείται κατά πολύ χρονικά σαν ιδέα και δράση - αλλά το "Lunch Street Party" από τα δυο άτομα που το σκέφτηκαν ένα βράδυ γυρνώντας στους αθηναϊκούς δρόμους δεν είχε ουδεμία πρόθεση να διαδεχτεί ή να αντικαταστήσει κάτι που υπήρξε.
Η δράση των δύο ομάδων διαφέρει απλά έχει μία κοινή βάση. Αξιοποίηση δημοσίου χώρου.


Αν θα σας ενδιέφερε να συζητήσουμε τί είναι το LSP  και τί θα θέλαμε να κάνουμε παραπάνω, αν έχετε εσείς κάποιες ιδέες, παρατηρήσεις ή να εισηγηθείτε θα μπορούσατε να μας επισκεφτείτε σε κάποια από τις συναντήσεις που κάνουμε ή να μας στείλετε mail  στο athensroads@yahoo.com.

Καλό καλοκαίρι
Να περνάτε όμορφα

1 σχόλιο:

  1. Το LSP είναι αυτό που έχετε στο μυαλό σας και γουστάρετε(και ευελπιστείτε να μεγαλώσει η φάση,γιατί η συλλογική μορφή τέτοιων καταστάσεων,μόνο θετικές απολαβές έχει για το καθένα ξεχωριστά και το κοινωνικό γίγνεσθαι γενικότερα-ξεκούνημα επιτέλους από τη πολυθρόνα και τους τοίχους του διαμερίσματος).
    Δυστυχώς,διανύουμε μια περίοδο που όλα πρέπει να μοιάζουν με κάτι άλλο,να συγκρίνονται με κάτι άλλο,να υπάρχουν ταμπέλες κ.λ.π.)
    Δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά,υποστηρίζουμε όμως την προσπαθειά σας με κάθε τρόπο!
    Καλές διακοπές και ανασυγκρότηση δυνάμεων για Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή