Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αυτό το Σ/Κ

Σάββατο:
Μέρα δρόμου: δρόμο παίρνει! δρόμο αφήνει!
Τέχνες σε άμεση επαφή με το κοινό Τέχνες σε απόσταση αναπνοής, βλέμματος και χειραψίας. Τέχνες όλων των μορφών, προσβάσιμες σε όλους.  
 
ΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Παγκόσμια μέρα των τεχνών του δρόμου 
και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο


Για μια ολόκληρη ημέρα  δρόμοι και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας  θα γεμίσουν με ιστορίες: Θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορός, εικαστικά δρουν στο δρόμο.
 Η παγκόσμια ημέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία και στη χώρα μας διοργανώθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2008. Πρόκειται για δράση ανεξάρτητων καλλιτεχνών η οποία υποστηρίζεται αποκλειστικά από τη συνεργασία και την αυτοργάνωση των συμμετεχόντων.
Γιατί οι δρόμοι όσο κι αν παραμένουν ίδιοι, μπορούν πολύχρωμα και πολύτροπα να φωτίζουν την καθημερινότητά μας…
30 Οκτωβρίου λοιπόν από τις 11.00 το πρωί και μέχρι το βράδυ, σας περιμένουμε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, οδός Eρμού, πλατεία Kαπνικαρέας, Μοναστηράκι,  Θησείο, πεζόδρομος Θεσσαλονίκης) για να φωτίσουμε όλοι μαζί γωνιές αυτής της πόλης!
Ανάμεσα σε άλλες δράσεις θα υπάρχει γωνιά αυτοσχεδιασμού ενώ στις 8 μ.μ θα ξεκινήσει παρέλαση  όλων των συμμετεχόντων από την Ερμού που θα καταλήξει στο θησείο (πλ. Ασωμάτων) . θα ακολουθήσει βαριετέ και στη συνέχεια το πάρτυ της μέρας δρόμου.
Για περισσότερες πληροφορίες:www.meradromou.blogspot.com
Κυριακή:

EMERGENCY EXIT ATHENS: ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Το Ποικίλο όρος, προέκταση του όρους Αιγάλεω, παρεμβάλλεται μεταξύ του Τσιμεντένου δάσους και του βιομηχανοποιημένου –πλέον- Θριάσιου Πεδίου, αγκαλιάζοντας στα βόρειοδυτικά τη Λίμνη Κουμουνδούρου. Η ιστορία του όρους συνδέει την αρχαία Αθήνα με την Ελευσίνα μέσω της αρχαϊκής Ιεράς Οδού, διάσπαρτων αρχαίων ναών, μύθων και ποιμενικών οικισμών της προ-βιομηχανικής εποχής. Το όρος και η λίμνη, τα δυτικά όρια του αστικού ιστού της Αθήνας, παλεύουν να διατηρήσουν τον αρχικό τους χαρακτήρα τόσο ιστορικα και συναισθηματικά αλλά και από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Όλη η περιοχή έχει ενταχθεί στην “επέκταση” των Μεγάλων Έργων Προς Τη Δύση (Motorways, Σιδηρόδρομοι, Διυλιστήρια, Ιερές Επενδύσεις κ.α). Εδώ συνεχίζουν να κατασκευάζονται τα νέα φαραωνικά έργα της Αττικής, γέφυρες και σήραγγες προς το πουθενά, διυλιστήρια και άλλες “εστίες ανάπτυξης". 
..."Ως λόκαλ αστικά ζώα επικροτούμε και συμπράττουμε με το Συντονιστικό για την Προστασία του Ποικίλου, διοργανώνοντας το Emergency στο τελευταίο “φυσικό” σύνορο της Αθηναϊκής Άγριας Δύσης. Θέλουμε να γνωρίσουμε το χώρο από κοντά, νιώθοντας, βλέποντας και ακούγοντάς τον, σε μια προσπάθεια να φέρουμε τους ανθρώπους στα μέτρα του τόπου, και όχι τον τόπο στα μέτρα των ανθρώπων."...
Περισσότερα στο localathens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου