Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Φαγοπότι αλά Ελληνικά

Ο μήνας του παντζαριού και του λάχανου.
Ο μήνας της Κερατέας και των διοδίων.
Ο μήνας της "απροσδόκητης" ζέστης, της πλημμύρας και των νεκρών πουλιών.


30 Ιανουαρίου 2011    (Σε περίπτωση βροχής μεταφέρεται για 6/2)
Αγ. Ζώνης | Κυψέλη
12.30-18.00
Κλείνουμε αυτό τον μήνα με ένα φαγοπότι.
Ένα φαγοπότι στην Αγίας Ζώνης στη Κυψέλη.

Σας περιμένουμε με τα τάπερ σας.
Ρίξτε μια ματιά στο φρεσκολόγιο του μήνα.
Πάρτε νερά και χυμούς.
Ελάτε με διάθεση για συμμετοχή. Θα υπάρχουν δράσεις.

"Γκρικ Γουέι"?
Μήπως να κάνουμε μια ανασκόπηση των μουσικών του τόπου μας?
Όχι των μουσικών των playlists και της Ιεράς Οδού.
Θέλετε να συμβάλλετε σ' αυτό? Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο ελάτε να παρέα μ' αυτό. Ανάβει συχνά το κέφι!

"Οίνος ευφραίνει καρδίαν" 
Η ομάδα του Lunch Street Party θα ήθελε οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα φαγοπότια να διεκδικούν και να δημιουργούν στο δημόσιο χώρο. 
Η δράση μας γίνεται, την ημέρα που είναι το φαγοπότι αλλά και καθημερινά ,έξω στο δρόμο με την προσπάθεια να μην επιβάλλεται σε κανέναν κάποια οδηγία για το πως ακριβώς πρέπει να λειτουργεί. 
Όμως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι βάσανο και για τον καταναλωτή και για τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, όταν ο καταναλωτής δεν ελέγχει πλέον τον εαυτό του προκαλώντας προβλήματα. Καλούμε εσάς τους ίδιους, γνωρίζοντας τον εαυτό σας να ξέρετε πότε πρέπει να σταματάτε την κατανάλωση. Καλούμε εσάς ακόμη και αν το παρακάνετε να ζητήσετε από τους άλλους βοήθεια ή να καθίσετε σε μια γωνία να χαλαρώσετε και να επανέλθετε.

Το Lunch Street Party θα γίνει έξω από το "Άσυλο Ανιάτων" και κάποια από αυτά τα άτομα (όσα δύνανται) θα βγουν να έρθουν να κάτσουν μαζί μας. 
Το Άσυλο Ανιάτων είναι μια ανοιχτή, φιλόξενη και ιδιαιτέρως ευγενική μικρόπολη, ηλικίας 116 ετών, στην Κυψέλη. Το «παιδί» του είναι το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο από το 1972. Το Άσυλο Ανιάτων είναι το φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο με τα έσοδά του χρηματοδοτεί το Ίδρυμα. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται και περιθάλπονται τουλάχιστον 235 ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα, με παθήσεις που δεν έχουν βρει ακόμα γιατρειά, από παραπληγίες μέχρι σκλήρυνση κατά πλάκας. Δίπλα τους σε 24ωρη βάση εργάζονται αθόρυβα δεκάδες νοσηλευτές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, τραπεζοκόμοι και εθελοντές.
Ένας χώρος πλήρης, σχεδόν αυτάρκης, με δικό του ραφείο, κουρείο, εργαστήριο για τη συντήρηση των αμαξιδίων, εντευκτήριο, χώρο εργασιοθεραπείας και έκθεσης χειροτεχνημάτων των ασθενών, λεβητοστάσιο, ιματιοθήκη. Χώρος καταπράσινος με δόμηση χαμηλή και βλάστηση πυκνή. Οι Κυψελιώτες θεωρούν το Άσυλο «πνεύμονα» της γειτονιάς.


το σπικάρουμε και αλλοιώτικαΟικειοποιούμαι, αξιοποιώ, διαμορφώνω το δημόσιο χώρο

5 σχόλια:

 1. Μου αρέσει πολύ που έχετε αφίσες και σε αλλες γλώσσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι ναι... πολύ ωραία θα είναι...
  Παραλείψατε όμως να βγάλετε αφίσες στα Αλβανικά τα Αφγανικά και τα Πακιστανικά για να έρθουν και τα φιλαράκια μας οι αλλοδαποί να περάσουμε όμορφα...
  Να ετοιμάζεστε σιγά σιγά να προικίσετε τις κόρες σας για δαύτους. Είναι καλά παιδιά πάνω από όλα.
  Α... μην ξεχάσω, να οργανώσετε κάτι αντίστοιχο και στον αυτοδιαχειριζόμενο σκουπιδότοπο της Κύπρου. Θα είναι πολύ ωραία και εκεί.
  Καλή διασκέδαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε, έλα να φας από τη ταραμοσαλάτα μου και άμα δε μου τάξεις επί τόπου τη κόρη σου,να μη με λένε...spapyr!
  Και μην αγχώνεσαι, είμαι Ελληναράς.μόνο να...παίζει ο προ-προ-προπάππους μου να ήταν Τούρκος...ή Αλβανός...ή Αιγύπτιος...ή Εβραίος...ή Γερμανός,αλλά δεν είναι και σίγουρο.
  Στην όψη πάντως είμαι Πελοποννήσιος,βέρος!
  Καλή καρδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Pote tha xanaginei gt to exasa ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή