Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πάμε Σκόρο?

... "αλληλοχαριστικό, αλληλέγγυο, αντικαταναλωτικό"...



Στις 15 Απριλίου, στις  9 μ.μ., εγκαινιάζεται μια σειρά ανοικτών συζητήσεων, θέλοντας να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους του χώρου, φίλοι και γνωστοί που ενδιαφέρονται για το εγχείρημα του Σκόρου.
 

"Να μοιραστούμε μαζί σας τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μας από τους 16 μήνες λειτουργίας του χώρου, ν΄ακούσουμε την κριτική και τις προτάσεις σας και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις. "
Λίγα λόγια για τον Σκόρο:
Δεν είναι ένας χώρος καινούριος. Ο «Σκόρος» είναι το χαριστικό παζάρι του Σπόρου που μετακόμισε στο δικό του αυτόνομο χώρο. Η ενασχόληση στο «Σπόρο» με το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο οδήγησε τον προβληματισμό στην καρδιά της αναπαραγωγής της εμπορευματικής μας κοινωνίας, την κατανάλωση. Η κριτική στην υπερκατανάλωση ήρθε σαν φυσική συνέχεια των προβληματισμών και προσπαθειών για την δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας. Μιας οικονομίας που δεν θα παράγει ανάγκες για να κερδίσουν κάποιοι ανεξάρτητα από το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος. Μιας οικονομίας όπου θα δίνει αξία στις πρακτικές του δώρου, του μοιράσματος, της ανταλλαγής. Μιας οικονομίας που δεν θα βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπων και φύσης. Μιας οικονομίας που θα στοχεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου