Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Φυρδημήγδοι. Προχωράμε σκοντάφτοντας...

Κάποια στιγμή του 2009 μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να σκαρώσει μια ανοιχτή γιορτή στο πανέμορφο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Οι ίδιοι λένε:

Η γιορτή έγινε, όλοι τα περάσαμε όμορφα και γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους. Την επόμενη, μετά τα μαζέματα, ήπιαμε όλοι μαζί ένα καφεδάκι στον καφενέ απέναντι από το πάρκο όπου υπήρχε ένα πωλητήριο...
Κάπως έτσι πρωτο-μπήκε το μικρόβιο να λειτουργήσουμε συνεργατικά έναν χώρο κοινωνικοποίησης, ένα πείραμα κοινωνικής οικονομίας, ένα βήμα για δρώμενα και συζητήσεις.

Μετά απο αρκετές συζητήσεις, προβληματισμούς και ειλικρινή προσπάθεια για συ)ναίνεση ο χώρος ξεκίνησε να λειτουργεί απο τον Μάϊο του 2010. Με εργαλείο την "European Village" (ΝGO: Μη Κυβερνητική Οργάνωση) και με την νομική μορφή της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βαλθήκαμε να αποδείξουμε ότι και ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο επιχείρησης μπορεί να είναι βιώσιμο και υγιές σε αντίθεση με αυτό που προβάλλεται απο το υπάρχον σύστημα που εκμεταλλεύεται και καταστρέφει.

Ένα μοντέλο συνεργατικής, φιλικής προς το περιβάλλον, κοινωνικής (μη κερδοσκοπικής) και αλληλέγγυας οικονομίας.

Μέσα απο την λειτουργία του καφενείου προσπαθούμε για:
- Την προώθηση της κοινωνικής, αλληλέγγυας οικονομίας.
- Την άμεση, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον παραγωγό.
- Προϊόντα που σέβονται τον εργαζόμενο, την γη και το περιβάλλον.
- Την μείωση του «εγώ» μας μέσα απο την συνεργασία, τον διάλογο, την συναίνεση.

Θέλουμε το καφενείο να αποτελέσει ένα «αστικό εργαστήριο» μετάβασης απο το οικονομικό μοντέλο που βιώνουμε σε ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο.

Περισσότερα για τη προσπάθεια αυτών των ανθρώπων και το τρόπο λειτουργίας του καφενείου μπορείτε να βρείτε εδώ

Η ομάδα Lunch Street Party στηρίζει όλη αυτή τη προσπάθεια και ενώνει μαζί με αυτούς τους ανθρώπους τις δυνάμεις της σε ένα Φαγοπότι γεμάτο δρώμενα την Πρωτομαγιά. 

Παραμείνατε συνδεδεμένοι.

Ως τότε...

Να περνάτε όμορφα.
Να αντιδράτε.
Να σκέπτεστε.
Να συνεργάζεστε.
Να σέβεστε.
Να αγαπάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου